Nieuwsoverzicht

"De 3D-printer is voor ons geen bedreiging"

In de rubriek Innovatief in Flevoland vragen we grensverleggende ondernemers hoe zij de jongste provincie-economie van Nederland op de kaart zetten. In deze editie 3D Metal Forming van directeur Marcel Oud. Oud vertelt over zijn leven als ondernemer en waarom hij Rijswijk in 2013 inruilde voor Lelystad.

Lees meer

8 redenen waarom Lelystad een logistiek knooppunt is/wordt

De logistieke corridor Lelystad-Emmeloord eindigde op de 27ste plek in de Logistieke Hotspot verkiezing 2017. Even later werd bekend dat Kloosterboer een kavel van 2,6 hectare grond ontwikkelt en Inditex bouwt op 35 hectare grond een centrum voor de Europese distributie. Hoe is dit ogenschijnlijk plotselinge succes te verklaren? Jop Fackeldey deelt 8 redenen.

Lees meer

Flevokust Haven, een binnenvaarthaven in de polder

Lelystad goederenhaven, het zal even wennen zijn. Toch is dit binnenkort realiteit, als de gloednieuwe kade open gaat en de eerste binnenvaartschepen aanmeren om hun lading stukgoed, bulk en containers af te zetten of op te pikken.

Lees meer

Ambassadeurs van Flevokust Haven aan het woord

Op woensdag 20 september 2017 vond de ondernemersbijeenkomst bij Flevokust Haven te Lelystad plaats. Maarten van Klompenburg (CTU), Ronald Kok (evofenedex) en Erik Waterman (Waterman Onions) vertelden over de voordelen van vervoer over het water én via Flevokust Haven.

Lees meer

Terugblik ondernemers-bijeenkomst verladen via Flevokust Haven

Kent u de mogelijkheden al om uw goederen over het water te vervoeren? Maak kennis met Flevokust Haven. Tijdens de ondernemersbijeenkomst op 20 september 2017 vertelden vertegenwoordigers van evofenedex, CTU Flevokust en Waterman Onions wat de mogelijkheden en voordelen zijn van vervoer over het water en via Flevokust Haven.

Lees meer

De Flevolandse belofte

Dit jaar vieren we in Lelystad het 50-jarig bestaan van de gemeente. Het geeft maar weer eens aan hoe jong deze provincie en dus ook haar economie nog is. Daar ligt een belangrijke taak om als overheid iets extra’s te bieden om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te ontwikkelen. Letterlijk en figuurlijk bouwen we aan Flevoland. Dit komt tot uiting door bijvoorbeeld de ontwikkelingen rondom Flevokust Haven en Lelystad Airport. Hiermee leveren we als provincie een actieve bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de regio. Investeringen die essentieel zijn om als provincie het verschil te maken op de lange termijn. Flevoland is namelijk veel meer dan ruimte.

Lees meer

Duurzame gebiedsontwikkeling: zonnepanelen ENGIE

Begin 2017 is met de provincie en ENGIE een intentieovereenkomst gesloten voor een duurzame gebiedsontwikkeling van Flevokust Haven. De ontwikkeling van een zonnepark is daar als één van de nader te onderzoeken projecten benoemd. Uitwerking van het initiatief heeft er toe geleid dat ENGIE een zonnepark van 30 hectare wil gaan exploiteren. Het zonnepark komt op de plek van de voormalige visvijvers, waarbij de randen van de voormalige visvijvers in stand worden gehouden.

Lees meer

Kijkje nemen bij bouwterrein van Flevokust Haven

Op 2 september 2017 hield Flevokust Haven open dag. Tijdens deze dag namen bezoekers een kijkje achter de schermen bij de aanleg van deze nieuwe binnenhaven. Bekijk het filmpje voor een impressie.

Lees meer

Aanleg kruising IJsselmeerdijk voor Flevokust Haven

Ter hoogte van de IJsselmeerdijk in Lelystad, ten zuiden van de Maxima Centrale, wordt een kruising gerealiseerd voor de ontsluiting van Flevokust Haven. De werkzaamheden duren van 31 juli tot 4 november 2017. In deze periode wordt een omleiding ingesteld: er komt eenrichtingverkeer op de Bijlweg, Plavuizenweg, Klokbekerweg en Visvijverweg

Lees meer

Op volle kracht vooruit - Column gedeputeerde Jan-Nico Appelman

Deze titel schoot me te binnen bij het schrijven van dit stukje over de maritieme strategie van de provincie. Maritieme strategie… dat klinkt misschien wat gewichtig; waar het om gaat is dat Flevoland ambities heeft om werk te maken van het water dat we hier in de provincie hebben. Uit het water kunnen we namelijk veel meer halen dan we tot voor kort deden. Onder andere havens en dus banen. Met het benutten van het water maken we dus ook meer werk! In totaal ruim 400 banen.

Lees meer

Innovatieve stofbestrijding bij aanleg Flevokust Haven

Instral BV uit Lelystad voert bij Flevokust Haven een proef uit om stofoverlast tegen te gaan. Managing director van Instral, Nils Janbroers: “Het is voor het eerst dat we ons innovatieve product in Flevoland inzetten. Hiermee voorkomen we dat het zand wegwaait en dus stof in de lucht. Daarnaast gaan we de erosie van het terrein tegen.”

Lees meer

Reserverings-overeenkomst CTU op industrieterrein Flevokust Haven

Tijdens de Provada hebben de directeur van CTU, Alexander Pouw, de gedeputeerde van provincie Flevoland, Jan-Nico Appelman en twee wethouders van de gemeente Lelystad, Ed Rentenaar en Jop Fackeldey, de eerste overeenkomst getekend voor een reservering van 5 hectare op het industrieterrein van Flevokust Haven. CTU exploiteert nu al een gedeelte van de kade.

Lees meer

Onderscheidende campagne Flevokust Haven

Gemeente Lelystad en provincie Flevoland lanceren een profileringscampagne en strategie voor Flevokust Haven. Met behulp van reclamebureau Roorda is er gekozen voor een richtinggevende thematiek, waarbij ‘Flevokust Haven Verbindt’ centraal staat. Met een passende doorvertaling in huisstijl en middelen, zoals de website www.flevokusthaven.nl en de slogan: ‘De nieuwe stroming’ onderscheidt Flevokust Haven zich van andere industrieterreinen en binnenhavens.

Lees meer

Subsidieregeling arbeidsplaatsen Flevokust Haven stimuleert ontwikkeling

Met een nieuwe arbeidsplaatsen premieregeling wil de gemeente Lelystad de bedrijvigheid op Flevokust Haven stimuleren. Bedrijven die zich op Flevokust Haven vestigen kunnen dan maximaal rekenen op € 10.000,- per arbeidsplaats. Voor het in dienst nemen van een 50-plusser kan de bijdrage per arbeidsplaats nog eens worden verhoogd met € 2.500,-.

Lees meer

Lelystad lonkt naar overslag voor agrosector en bedrijfsleven

Flevoland krijgt zijn eigen overslaghaven. CTU Flevokust gaat de terminal exploiteren en Flevokust Haven dient niet alleen duurzaamheidsbelangen, ook de export vaart er wel bij. Evofenedex plaatste onlangs een mooie reportage in hun magazine over de nieuwste op- en overslaghaven van Nederland mét ‘nat’ industrieterrein.

Lees meer

CO2-reductietool voor gebruikers van Flevokust Haven

In opdracht van de provincie Flevoland heeft Antea Group een tool ontwikkeld waarmee op eenvoudige wijze een inschatting van CO2-besparing kan worden berekend. Aanleiding is de aanleg van Flevokust Haven. Deze haven zal gaan dienen als alternatief voor vervoer over de weg. Veel transport- en overslagbedrijven, die nu vervoeren over de weg, zijn daardoor geïnteresseerd in de CO2-besparing, die vervoer van hun producten over water op kan leveren. 

Lees meer