Nieuwsoverzicht

Flevokust Haven in Havenlocaties 2018

Flevokust Haven in Havenlocaties 2018

Flevokust Haven heeft een mooie plek in het magazine Havenlocaties 2018 bemachtigd. “De komst van Flevokust Haven maakt het Nederlandse netwerk van binnenvaarthavens completer en stelt ons gezamenlijk in staat vervoersstromen verder te optimaliseren”, aldus Jan-Nico Appelman, gedeputeerde Flevoland, Economische Zaken / Maritieme Strategie.

Lees meer

Zo profiteren de haven en het industrieterrein van elkaar

Zo profiteren de haven en het industrieterrein van elkaar

Wil je ondernemen op industrieterrein Flevokust Haven dan staan Carolien Gase en Hans de Groote voor je klaar. Het doel van deze twee medewerkers van de gemeente Lelystad: een uniek industrieterrein ontwikkelen en alle voorwaarden bieden aan havengerelateerde bedrijvigheid om succes te boeken.

Lees meer

"We kijken naar knooppunten als verdeelstations"

Nederland sorteert voor op de grote verschuivingen in het mondiale en Europese economische krachtenveld en de bijbehorende logistieke stromen. Daarbij gaat de meeste aandacht naar de logistieke corridors Oost en Zuidoost, horen we van Mark Frequin, directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees meer

Binnenhavens bezig aan opmars: 9 succesfactoren

Binnenhavens bezig aan opmars: 9 succesfactoren

Ondanks grote maatschappelijke transities blijven de binnenhavens op peil en lijken ze zelfs bezig aan een tweede leven. Het domein van ruwe bolster blanke pit draagt zelfs grote beloften met zich mee. E-commerce, tolheffing en circulair zijn de termen die de toekomt van de industriële binnenhaven een florissant beeld geven. Hoe profiteert uw gemeente ook van de binnenhaveneconomie?

Lees meer

"Onze compost is van grote waarde"

In 1993 won het huidige Orgaworld in Lelystad een tender voor het vergisten en composteren van GFT. 24 jaar later wordt er nog druk ondernomen aan de rand van het nieuwe industrieterrein Flevokust Haven en staan ze misschien wel aan de vooravond van een nieuwe technologische doorbraak. Met directeur Klaas van den Berg praten we over Canada, Brussel, Delft en Flevokust Haven.

Lees meer

"Ook buiten de Blauwe Banaan heb je een kans"

Wie niet in ‘de Blauwe Banaan’ zit, heeft een achterstand in de logistieke hotspot-concurrentiestrijd. Hoe kunnen de zogeheten B-locaties alsnog een deel van de logistieke taart pakken? Dan maar goedkope grond aanbieden, is vaak de eerste reactie bij gemeenten, maar wie een duurzaam en aantrekkelijk logistiek vestigingsklimaat wil bouwen, heeft meer nodig dan stuntprijzen en een voormalig grasveld.

Lees meer