NVB-jaarcongres inclusief excursie naar Flevokust Haven

31 oktober 2018

Op donderdag 1 november vindt het NVB-jaarcongres plaats. In het Agora Theater komen diverse sprekers aan het woord; onder andere Cora van Nieuwenhuizen (minister van Infrastructuur en Waterstaat) zal vertellen over de kansen en uitdagingen voor Nederlandse binnenhavens. In de middag kunnen de aanwezigen mini-colleges volgen en via een excursie onder andere Flevokust Haven bezoeken. De dag staat volledig in het teken van ‘de nieuwe stroming’. Aanmelden kan nog!

Thema ‘de nieuwe stroming’

Nieuwe havens, zoals Flevokust Haven, brengen nieuwe verbindingen tot stand. En dat zorgt weer voor nieuwe kansen, denk aan circulaire stromen en het verduurzamen van vervoerstromen. Het NVB-congres is dit jaar ‘de nieuwe stroming’, waarin de verbindende rol van binnenhavens centraal staat.

Veelzijdig programma a De ochtend begint met een interactieve sessie waarin verschillende sprekers aan het woord komen en hun kennis delen over de diverse binnenhavens. In de verschillende mini-colleges, verzorgd door Karel van den Berghe (Post-Doc TU Delft) en Mary Haselager (hoofd gebiedsprogramma’s en Europa provincie Flevoland), wordt ingezoomd op de kansen voor gebiedsontwikkeling. Aan de hand van diverse excursies kunnen aanwezigen in de middag kennismaken met de veelzijdigheid van Flevolands ondernemerschap. Het volledige programma van de dag is hier te vinden.

>> Aanmelden voor het NVB-jaarcongres (vol is vol!)